Veiligheid en dierenwelzijn

Veiligheid en dierenwelzijn

VEILIGHEID

CAMERABEWAKING neemt het gevoel van onveiligheid weg en werkt ontradend voor potentiële overtreders van de wet (o.a. dievenbendes die vaak buurten rond snelwegen uitkiezen). Daarom ijveren wij voor meer onderzoek naar locaties en een doordachte investering in een camerabeleid op de meest optimale locaties: inzet waar nodig, maar steeds met respect voor de redelijkheid, de doelmatigheid en de privacy van de burgers en uiteraard slechts als aanvulling op de aanwezigheid van de wijkagenten en de lokale politie.
Iedere inwoner moet snel en efficiënt gevallen van SLUIKSTORTEN kunnen melden. De gemeente dient op haar beurt zo snel mogelijk hieraan een gevolg te geven.
Bij het afleveren van een bouwvergunning worden de toekomstige bewoners geïnformeerd over welke beveiligingselementen hun nieuwbouw tegen ongenode bezoekers kan beschermen.
Kleine criminaliteit en overlast worden OP EEN CONSEQUENTE MANIER BESTRAFT via het gemeentelijk administratief sanctiereglement (GAS-BOETES) en opgevolgd.
De WIJKAGENTEN zijn maximaal met de fiets aanwezig en aanspreekbaar, niet alleen op de hoofdwegen van onze gemeente maar ook in de woonstraten en -wijken; 'meer blauw op straat' is geen inhoudsloze leuze maar een uit te voeren belofte.

DIERENWELZIJN

OVERLAST DOOR HONDENPOEP wordt vermeden door voldoende en goed onderhouden hondenlosloopzones en vuilbakken te voorzien. De gemeente treedt met GAS-boetes streng op tegen onverantwoordelijke hondenbaasjes.
Bij VERWAARLOZING van huis- en weidedieren worden GAS-sancties opgelegd.
Er zal gecontroleerd worden of loslopende huisdieren GECHIPT en GEREGISTREERD zijn.

Nieuws over dit onderwerp

Gemeenteraad oktober '21

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Krawatencross Al vele jaren, sinds 1992, wordt de Krawatencross georganiseerd op de terreinen van de Lilse Bergen. Het is dan ook een geweldig sportevenement waar …

Veiligheidsmaatregelen voor turnzaal Brulens

Gebrek aan stabiliteit tijdens noodweer noopt bestuur tot extra veiligheidsmaatregelen turnzaal Brulens Het gemeentebestuur nam vandaag de beslissing om bij noodweer turnzaal Brulens te Gierle …