Gemeenteraad oktober '22

Op 6 november 2022, over deze onderwerpen: Cultuur & erfgoed, Milieu en Energie, Sport en verenigingen
Gemeenteraad oktober 2022

Charter toekomstvisie Aa

In 2017 werd het integraal project (IP) voor de Aa goedgekeurd. De Aa werd daarnaast door de Vlaamse milieumaatschappij (VMM) gekozen als een van de pilootgebieden. De aandacht voor het stroomgebied van de Aa is zeker van belang vanwege het historisch opgebouwd wantrouwen tussen de aanwezige stakeholders die verdere stappen dreigden te bemoeilijken.

Het voorbije jaar werd er hard gewerkt aan een charter waarin de toekomstvisie en duidelijke acties voor de Aa werden geformuleerd. In september 2021 is er begonnen aan deze toekomstvisie die nu bij de stakeholders ter goedkeuring voor ligt (waaronder de gemeenteraad).

 

Aanpassing bibliotheekreglement

Vanwege uiteenlopende redenen was het nodig om het bibliotheekreglement, het retributiereglement en het formulier voor het gebruik van multimedia van de bib aan te passen en goed te keuren op de gemeenteraad.

Geen boetes meer vanaf 1 november 2022
Mogelijkheid tot meer gratis reservaties, van 2 naar 20
Vergoeding voor verlies of beschadiging van materiaal komt neer op de oorspronkelijke aankoopprijs uit het bibliotheeksysteem.
Uniformisatie vanwege de bibliotheeksamenwerking met Kasterlee

De aanpassingen werden besproken door de leden van de werkgroep “bibliotheek” tijdens de vergadering in september.

 

Nieuwe stappen in realisatie nieuw gemeentelijk zwembad

Elke maand worden er kleine stappen gezet richting de realisatie van het nieuwe zwembad in Lille en bij uitbreiding de uitgebreide vernieuwing van de sportsite Balsakker. In de zomer begonnen de graafwerken en ondertussen is de eerstesteenlegging ook een feit. Op deze gemeenteraad werd de borgstelling van de gemeente besproken voor de kredieten ter realisatie van het nieuwe gemeentelijke zwembad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is