Vakantie voor élke Vlaming

Op 19 augustus 2018

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 276.639 euro in 15 Antwerpse jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen Antwerpse uitbaters hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun.”

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 276.639 euro toe aan 15 Antwerpse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren. Jeugdverblijf Bielebale 1 in Brasschaat renoveert het sanitair verblijf en plaatst bijkomende ventilatie. Caernhoeve Side in Essen zet een grote renovatie op poten om de jeugdverblijfplaats conform de tijd van nu te maken.
Een volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen in de provincie Antwerpen kan u terugvinden op www.toerismevlaanderen.be/toerismevoorallensubsidies2018

Dit betekend dat JVC Kamphuis Pax in Lille kan rekenen op een subsidie van maar liefst 53.200 euro!

(Persmededeling van Ben Weyts, Vlaams Minister van Toerisme, 15/08/2018)

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is