Toeristische logies in Lille krijgen financiële impuls

Op 15 augustus 2017

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1.264.216 miljoen euro in de uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch infrastructuur voor logies. Ook Lille profiteert hier mee van. Zo krijgen De Lilse Bergen een subsidie van € 37 500,00 . “Een mooie steun in de rug voor onze lokale logiesuitbaters”, zegt fractieleider Marleen Peeters.

De uitbaters van 50 vergunde logies krijgen financiële steun om werk te maken van een volledig toegankelijk logies en van kind- en familievriendelijke voorzieningen. Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies. Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

Minister Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts maakt nu ruim 1.2 miljoen euro vrij om de uitbaters een duwtje in de rug te geven. 50 uitbaters van logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op een extra impuls. Zo dus ook De Lilse Bergen, die kunnen rekenen op een subsidie van € 37 500,00.

Weyts steunt zorgspecifieke investeringen in sanitair, dat toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts.

Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, besluit Weyts.

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is