Is dit het wensbeeld dat de Wechelaar zich wenst?

Op 9 november 2017, over deze onderwerpen: Milieu en Energie, Ruimtelijke ordening

Toen wij aan het begin van deze legislatuur ons masterplan voor de opwaardering van de dorpskern in Wechelderzande voorstelden, stond deze kaalslag zeer zeker niet op ons verlanglijstje. (klik hier) Wij willen het Hof d’Intere en het park errond toegankelijk maken voor elke Wechelaar, groot en klein. Deze parel die verscholen staat onder een wildgroei van struiken en verwilderde bomen verdient een prominente plaats in het dorpsgebeuren.

Op de gemeenteraad van eind augustus vroegen wij om het hekwerk rond de kerk zeker niet uit het oog te verliezen. Schepen Herrygers verzekerde ons toen dat het studiebureau reeds een eerste voorstel had gedaan en dat er in oktober een werkdocument zou besproken worden.

Groot was dan ook uw en onze verbazing toen eind oktober een van de grote bomen gekapt werd. Op de gemeenteraad van oktober vertelde schepen Herrygers doodleuk dat de boom er nog steeds was, maar dat hij niet meer stond maar lag. Op onze tekenen van ontevredenheid vertelde hij dat de boom in de weg stond om de gracht rond het park in ere te herstellen. Deze uitleg kon op ons begrip rekenen.

Maar de schepen heeft op geen enkele moment vermeld welke kaalslag hij voor het park nog in petto had. Er is altijd gezegd dat de “onderbegroeiing” weg moest om het Hof zichtbaarder te maken. Akkoord! Maar welke visie wordt er sinds deze week uitgewerkt? open en transparant communiceren? Noch de schepen noch de CD&V-meerderheid weet hoe het moet!

Van de technische dienst kwamen we te weten dat er helemaal geen kapvergunning nodig is?! Dat de werken zijn besproken met de boswachter en ANB (Agentschap Natuur en Bos). Uiteraard hebben wij naar de werkdocumenten gevraagd die deze werken –ons inziens- moeten ondersteunen. Deze zullen ons morgen bezorgd worden. Wij zullen ze graag met u delen want wij zijn bezorgd en u met ons, daar twijfelen wij niet aan!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is