Protest tegen windturbines aan E34

Op 14 december 2010

 

Geert Geens en Joris Verbruggen

Joris Verbruggen en Geert Geens zijn tegen de plaatsing van gigantische windmolens.

 

Er loopt nog een openbaar onderzoek tot 24 december. Volgens Joris Verbruggen, inwoner van Wechelderzande, lijkt het of alles in het geheim verloopt. "Toevallig heb ik een infobord langs de weg zien staan, maart voor zover ik weet hebben Electrabel en de gemeente Lille geen moeite gedaan m de omwonenden te informeren. Het is pas nadat enkele mensen in actie zijn geschoten, dat Electrabel een infovergadering heeft belegd."

Natuurgebied

Joris Verbruggen is niet tegen windenergie, maar vindt de plaats waar de windturbines komen niet geschikt. "Namelijk vlakbij een gebied dat de Vlaamse regering heeft aangeduid als natuurgebied." Hij roept op zoveel mogelijk bezwaarschriften in te dienen (info:www.lille145.be). Volgens burgemeester Jef Van Duppen is het wettelijk mogelijk dat windturbines in landbouwgebied worden geplaatst, maar hij is niet gelukkig met de manier waarop Electrabel te werk gaat. "Er is geen enkel gesprek met de gemeente geweest. Electrabel heeft alleen maar gepraat met de landbouwer op wiens grond de turbines worden geplaatst."

Standpunt?

het schepencollege zal advies moeten uitbrengen bij de provincie. Van Duppen weet nog niet welk standpunt het college zal innemen. De woordvoerster van Electrabel acht het onwaarschijnlijk dat de infoavond er pas zou zijn gekomen na protest van de omwonenden. "Wij organiseren altijd infovergaderingen," zegt ze. "Ook al is dat wettelijk niet verplicht." De informatieavond heeft vanavond plaats, dinsdag om 20 uur, in zaal Schranshoeve aan de Nieuwstraat 49 in Vorselaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is