Leerlingen verhuizen naar containerschool

Op 27 februari 2015

 

Leerlingen verhuizen naar containerschool © GvA

De tot op de draad versleten ge­bouwen van de gemeentelijke ba­sisschool in de Kloosterstraat in Gierle wijken binnenkort voor de langverwachte nieuwbouw. Het is nog niet duidelijk wanneer die werkzaamheden kunnen starten. Enkele buren hebben tegen de

 

bouwvergunning beroep aangete­kend. De gemeente heeft in dit dossier een bemiddeling opge­start. Na dit schooljaar verhuizen de 250 leerlingen van de school so­wieso naar een containerschool op de Molenvelden, nabij Brulens, in Gierle.

"We streven ernaar om op 1 sep­tember te kunnen starten in de containerschool", zegt schepen van Onderwijs Wim Peeters (CD&V). "Hierdoor kunnen we tij­dens de bouw van een nieuwe school op een rustige school zitten en niet op een bouwwerf."

Intussen doken heel wat manke­menten op in het oude gebouw langs de Kloosterstraat. De fractie N-VA vroeg op de gemeenteraad om de school te sluiten en iedereen  onmiddellijk te herlocaliseren. "De gebouwen bevinden zich in een zo­danige staat van verval dat ze niet  meer voldoen aan de minimum­vereisten voor degelijk onderwijs", zei Marleen Peeters (N-VA). Ze zwaaide op de raad met allerlei in­ spectieverslagen over de staat van de school en de veiligheid.

Volgens schepen Wim Peeters is de gemeente bezig met het oplos­sen van de meeste mankementen. "De school is inderdaad verloe­derd maar de opmerkingen die door de brandweer prioritair zijn gesteld, worden uitgevoerd. Tegen volgende week zaterdag moeten alle werkzaamheden in de school klaar zijn", legt Wim Peeters uit. "Onze medewerkers hebben de voorbije krokusvakantie al ingre­pen uitgevoerd en ze zijn ook op woensdagnamiddag en zaterdag aan de slag."

Het schepencollege stuurt nog een brief naar de ouders van de leerlingen met daarin een stand van zaken over de aanpassingen aan de oude school. Vertegen­woordigers van alle fracties in de gemeenteraad worden binnenkort uitgenodigd om zelf een rondgang te maken in de school. (bvdl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is